Lélek

"Szakadékok ott keletkeznek, ahol félünk látni önmagunkat." Deepak Chopra 

Módszerem komplexen ötvözi a hagyományos (nyugati) és az alternatív (keleti) pszichológia és a spiritualitás tanait. Alapvetően a saját személyiségemmel dolgozom, holisztikus szemlélettel, az embert helyezve a középpontba, egységben tekintve rá, az Univerzum részeként látva őt. Éppen ezért a terápia mindig egyénre szabott, nincs egyetlen meghatározható módszer, vagy út. Módszerek és utak vannak. Mindig a kliens személyisége és megmutatkozó tünetegyüttese dönti el az irányt. Egy-egy ülés hangulata nagyban különbözik a megszokott "baráti" beszélgetésektől. Elfogadó, a terápiás térben meglévő figyelem, odafordulás, oldott, meleg légkör jellemzi, melyben az elfogulatlan hozzáálláson túl a terapeuta feladata visszatükrözni a klienst önmagának. Körültekintően, empátiával megfogalmazott észrevételekkel segítve közösen keressük a probléma gyökerét, hívjuk elő, és erősítjük meg azt a belső erőforrást, azt az én-erőt ami képes átsegíteni a nehéz helyzeteken.

Önismeret

Sokszor, sok helyről halljuk a szót: önismeret. Hogy ez a kulcsa mindennek, hogy ha lesz elég önismeretünk, boldogok leszünk. Nem ennyire egyszerű. Hosszú, és olykor fájdalmas munka, mire az ember eljut a maghoz, a benső önvalóhoz, önmaga megismeréséhez. 

folytatás...

Transzperszonális pszichológia

Transzperszonáls: a személyen túli.

A terápia célja nem más, mint közelebb jutni a megvilágosodáshoz. A különböző régi és új, keleti és nyugati hagyományokat, vallási ...

folytatás... 

Katathym képélmény

Katathym imaginatív pszichoterápia, röviden: KIP.

A lélek mélyéről származó, a tudattalanból feltáruló strukturált képekkel dolgozunk. A módszer H. Leuner német pszichiáter  ...

folytatás...

Életvezetési tanácsadás

Életünk során számos döntési helyzettel, nehézséggel kerülünk szembe, mindenkinek vannak nehezebb időszakai, amikor úgy érzi, egyedül nem boldogul, amikor nem biztos önmagában, fél az új helyzetektől, szeretne változtatni, de nem tudja, hogyan tegye. 

folytatás...

Korregressziós terápia

Az ember problémáinak nagy része a tudatalattiban rejlik. A reinkarnációs terápia legfőbb célja a tudat rejtett tartalmaival való találkozás, annak a jelen valóba, a realitásba emelése, és ezzel, az ott rejlő érzelmi blokkok (betegségek, visszatérő élethelyzetek) valódi ..

folytatás...

Egyéb eszközök, technikák

A Tarot az egyik legősibb szimbólum rendszer. Sokan -szerintem hibásan- jóseszközként használják, hogy megfejtsék a jövőt. Önismereti céllal azonban, a jelenben alkalmazva hasznos segítőtársunk lehet. 

folytatás...

szigethykrisztina
minden jog fenntartva 2019
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!