Rólam

A test-lélek-szellem harmóniája maga az egészség

A psziché, a lélek rezdüléseivel való foglalkozás hosszú évek óta része már az életemnek. A következő ajtó, -a szellem- az asztrozófiával nyílt meg. Mindig is kerestem, keresem a komplexitást. A földi létezésünket nem lehet másként, csak holisztikus szemléletben, a mindenség részeként, azzal egységben értelmezni. Minden mindennel összefügg. Ahogy a lelket is nehéz gyógyítani a test egészsége nélkül, úgy a gondolkodás, a szellemiség is befolyásolja a mindennapi (lelki, fizikai) működésünket, egyik sem lehet teljes a másik kettő nélkül. Ezek a gondolatok hívták aztán az életembe a thai masszázst, azt a távol-keleti, ősi, tradicionális masszázsfajtát, ami több ezer éves hagyományon alapul. Egykoron a nyugati  orvoslás egyenrangú részeként kizárólag kolostorokban végezhették. Ma már nem véletlenül nevezik passzív jógának. A masszázs gyakorlatilag jógagyakorlatok sorozata, erőkifejtés nélkül. Nem csak fizikai, de szellemi, lelki  megtapasztalása is önmagunknak. A teljesség megélését segíti, mindhárom síkon.

A boldogsághoz vezető út nem létezik. A boldogság maga az út.

Skorpió nappal születtem, ez is magyarázhatja a vonzódásomat a misztika, a pszichológia, a lélek felé. Arra, hogy egészen kicsi korom óta keresek. Tanítókat, mestereket, önmagamat, a saját utamat. Szerencsém volt, mert a "véletlen" mindig jó irányba terelt. Mindig megtalált AZ az ember, AZ a könyv, AZ az egy mondat, amire akkor és ott, szükségem volt ahhoz, hogy haladni, fejlődni tudjak.

Hitem szerint átutazók vagyunk a világban, ebben a fizikai testben. Fejlődni jöttünk, tanulni, hogy minden egyes megtestesülésünkkel magasabb szintre emelkedhessünk, míg el nem érjük a végső, megtisztult állapotot, ahol képessé válunk az önzetlen, viszonzást nem váró szeretetre.

Régóta foglalkoztat a sors, a karma kérdése. Hogy mi célból születünk éppen akkor, éppen oda, ahová - miért azok az emberek vesznek körül bennünket, akik? Miért érezzük néha azt, hogy egy-egy mágikus pillanat, vagy találkozás kifordítja a világot a négy sarkából?

Hiszem, ha egy-egy elakadásban nem problémát, hanem megoldandó feladatot látunk, ha hittel, és kellő elszántsággal indulunk neki, be tudjuk teljesíteni az általunk vállalt sorsot. Ezen az úton segítek haladni a hozzám fordulóknak is, hogy ki-ki önmagát megismerve közelebb juthasson ahhoz a belső maghoz, a tiszta bölcsesség hangjához, ami mindenkiben ott lakozik, ami képes őt átsegíteni a nehézségeken. Segítek rátalálni az útra, ami számára rendeltetett, az útra, ahol megláthatja, és megismerheti végre valódi önmagát, és megtanulhat újra boldognak lenni.

Talán nem véletlen az sem, hogy most e sorokat olvassa.

Talán dolgunk van egymással... - talán elakadt, talán csak egy mondat, vagy néhány konzultáció szükséges ahhoz, hogy újra megtalálja a helyes irányt. Az is lehet, hogy hosszú, kemény és küzdelmes munka vár még ránk. Nem tudhatjuk. De érdemes belevágni, hiszen -Márai szavait idézve: Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás.

szigethykrisztina
minden jog fenntartva 2019
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!