Test

A thai masszázs távol-keleti, ősi, tradicionális masszázsfajta, amely több ezer éves hagyományokon alapul. Célja az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével, a szabad energiaáramlás biztosítása, fájdalmak és merevségek oldása, rugalmas, hajlékony, elengedett állapot létrehozása. Egyesíti magban a teljesség megélését mindhárom síkon. Ha az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik a meridiánokban. A mértéktelen élet, az emocionális stressz, a gyengeség vagy egy sérülés megzavarja ezt a folyamatot, ezért ezt a megrekedt energiát kell ismét nyugodt folyásba hozni. 

Tradicionális Thai masszázs

A tradicionális thai masszázs során nem az izmokat masszírozom, az akupunktúrás pontokra fejtek ki nyomást. A masszázs során minden testrész sorra kerül, a lábujjaktól egészen a fejtetőig. Szimmetrikusan, kiegyensúlyozva, összehangolva a jobb és bal agyfélteke (ezáltal az egész test) működését. Múlt és jelen, jin és jang, anima és animus kerül itt harmóniába. A kezelés során nyújtó gyakorlatokat is alkalmazok. A masszázst nem csak tenyérrel és ujjhegyekkel, de a nagyobb erőkifejtés érdekében térddel, talppal és könyökkel is végzem. 

Thai talp és láb masszázs

A talpunk különböző zónáiban nagyjából 70.000 idegvégződés található.  Ezeknek a zónáknak a megfelelő pontnyomással való ingerlése a hozzá tartozó idegpályán keresztül visszahat a vegetatív idegrendszerre. Növelni tudja a hozzá rendelt szerv vérbőségét, javítja annak anyagcseréjét, nyirokkeringését, ezáltal serkenti az egész szervezet öngyógyító erejét. A thai talp és lábmasszázs eltér az itthon megszokott hagyományos masszázsoktól, a kezelés egy un. kisdoktor nevű speciális pálcikával történik. 

Blokkoldás Thai masszázzsal

A tradicionális thai masszázs fogásait egy bizonyos területre koncentrálva, fájdalom, izomláz vagy izommerevség, visszatérő fejfájás, alvászavar esetén javaslom.

Ilyen területek a fej-nyak-váll, a váll-hát, esetenként a karok vagy a lábak.

szigethykrisztina
minden jog fenntartva 2019
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!